Tornby er et hit for børnefamilien

– Ungerne faldt til lige med det samme. Kvarteret er et rigtigt børneområde, og næsten alle klassekammeraterne bor tæt på. Der er ingen nævneværdig trafik, og børnene kan løbe ind og ud hos hinanden, som det passer dem.

Markedschef Mette Thomsen og misbrugsbehandler Peter Poulsen boede tidligere i Støvring, men byggede i 2012 et helt nyt hus på Nejstgårdsvej i Tornby. Selv om de i dag arbejder i henholdsvis Jerup og Aalborg, overvejer de ikke at flytte fra det nordlige Vendsyssel.

– Tornby er et fantastisk dejligt sted at bo. Vi blev rigtig godt modtaget, og vi har bestemt ikke oplevet, at det er svært at komme i kontakt med vendelboerne. Tværtimod. Der er altid flere tilbud om en kop kaffe rundt omkring i kvarteret.

Skov og strand
Drengene Ruben på 6 år og Aske på 8 år går i den lokale skole, og i fritiden hygger de sig med håndbold, fodbold og svømning. Hjemme på Nejstgårdsvej lokker naturen med skov og åbne marker lige uden for døren.

– Vi kan virkelig mærke på børnene, at der er masser af plads omkring os. Vores kvarter ligger op til Tornby Klitplantage, som vi bruger rigtig meget. Den største af drengene er bidt af at cykle på mountainbike, og de elsker begge søerne, hvor de fanger små fisk og haletudser.

– Og så er vi jo helt tæt på Vesterhavet med de nærmest uendelige strande. Det er næsten som at have sommerferie hele tiden, når man går en tur langs kysten.

Fornuftig varmeregning
Familien valgte at bygge deres nye hus i gule mursten i ét plan. Taget er sorte cementteglsten med stort udhæng. Jordvarme, isolering, 3-lags termoruder og et genvex-anlæg holder varmeregningen på et særdeles fornuftigt niveau.